Este o reteta pe care ne-o facea mama cand eram mici.
Ouale le separam si punem intr-un bol 5 albusuri si celelate 5 le punem intr-un castron sau oala (pe acestea le vom bate pentru bezea) .
Pregatim o tava de 40x30 , o tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Si pornim cuptorul la 180 grade.
Acuma putem sa incepem sa pregatim blatul : 5 albusurile le batem spuma tare cu 8 linguri de zahar , apoi adaugam galbenusurile de ou si omogenizam bine . Punem faina amestecata cu praful de copt si cu nuca macinata si uleiul.
Amestecam prin rasturnare pana se omogenizeaza bine si turnam in tava pregatita in prealabil .
Dam tava la cuptor si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.
Daca nu aveti tava atat de mare se pot pastra cantitatile , si va iesi un blat mai inalt , care poate fi taiat in jumate sau se pot reduce cantitatile .
Pana se coace blatul pregatim bezeau : Batem 5 albuse pe bain marin cu 4-5 linguri de zahar pana cand se intareste .
Peste blatul copt intindem gemul de caise , presaram nucile si asezam bezeaua batuta pe bain marin , si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Blatul nu trebuie sa se raceasca inainte de a pune gemul si bezeau .
Deasupra se poate razui ciocolata sau nu.
Se serveste rece .