Prajitura cu gem asortat si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Iun 2014 | 67206 vizualizari

 

Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 galbusuri
  • 3 albusuri
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pachet margarina rama maestro
  • Umplutura
  • 150 g lapte condensat
  • 200 g gem asortat ( coacaze rosii,mure si visine)
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat si bezea:

Blat:

Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 10 minute

Umplutura:

Gemul se amesteca cu laptele condensat.

Bezeaua:

O pregatim inainte de a face compozitia de blat. Batem 3 albusuri cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul, adaugam otetul si amidonul si mai mixam cca 10 min. La final adaugam nuca macinata.

Dupa ce am lasat tava la cuptor cca 10 minute, o scoatem, intindem umplutura si apoi bezeaua si dam tava la cuptor cu foc mic,cca 40 minute. Scoatem tava din cuptor si cu un cutit cu lama subtire portionam prajitura doar la suprafara, usor sa nu se sfarame bezeaua, lasam sa se raceasca si apoi continuam portionarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy