Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar,caisele se taie felii,la fel procedam si cu piersicile.
Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma.Apoi se adauga pe rand cele 10 galbenusuri si amestecam bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza bine,iar la sfarsit adaugam albusurile batue spuma tare si le amestecam in coca foarte incet de jos in sus.Se unge o tava mare de placinta cu unt,o tapetam cu hartie pergament,apoi se toarna compozitia in ea si deasupra se aseaza fructele in ordinea pe care o doriti.Se introduce tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.Se scoate si se pune deasupra bezeau pregatita din cele 3 albusuri batute bine cu zaharul si amidonul.Se mai lasa la cuptor inca 4-5 minute pana ce bezeaua s-a intarit.
1
Din pacate, eu in graba am uitat sa pun amidonul in bezea,din aceasta cauza pe suprafata bezelei apar mici picaturi de sirop.Amidonul are propietatea de a nu lasa bezeaua sa transpire.