O prajitura atat de pufoasa si cremoasa..... buna rau!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. insiropat:
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana ce acesta se topeste. Se adauga apa, apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare la viteza mica. Se pune coaja rasa de portocale si esenta de portocale iar la final faina amestecata cu cacaua. Se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema: Intr-o cratita se pune ciocolata impreuna cu frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere, se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Se da crema la rece cel putin 2 ore. Se bate cu mixerul pana obtinem o crema densa. Portocala se curata de coaja si se taie in bucatele mici. Se amesteca impreuna cu crema de ciocolata.
Blatul se insiropeaza cu sucul de la cele doua portocale stoarse in care mai adaugam 2 lg de zahar. Deasupra se toarna crema de ciocolata, se niveleaza si se orneaza cu moatze de frisca.
Pofta buna!
1
Se poate folosi ciocolata amaruie in locul celei cu lapte.
2
Blatul se poate face si fara cacao.