Cred ca e ultimul desert cu capsuni de anul acesta, pentru ca din pacate capsunile sunt pe terminate.
Pentru acest week-end am ales un desert simplu, rapid si bun, ceva ce se face repede si nu se sta prea mult in bucatarie. Pe caldura asta e prea mult si atat.
Pentru blat:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.
Pentru crema:
Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema la foc mic, amestecand in continuu sa nu se prinda. Crema va fi de fapt o budinca, insa mai buna si mai sanatoasa decat budinca la plic.
Pe blatul de tarta se pune toata crema calda. Peste crema se aseaza capsunile sau orice alt fruct. Deasupra se toarna tort gelee transparent preparat conform instructiunilor de pe plic.