Prajitura cu foi Lica

de Cris2711 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 34900 vizualizari

 

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana Lica(5 foi)
  • 250 gr. unt
  • 300 gr.zahar
  • 100 gr. nuca macinata
  • 100 gr ciocolata topita
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 25 gr. migdale sfaramate
  • 2 linguri rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.

Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.

Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:

Prima foaie,crema,a doua foaie,crema,a treia foaie ,crema,a patra foaie, crema.

Peste primele patru foi ,se pune crema pe partea cu patratelele mici.Ultima foaie se pune cu patratelele mari in sus.

Apoi se pune ceva mai greu peste ea, eu am pus niste tavi.

Se lasa asa cel putin 3-4 ore.

Se taie cu grija in formele dorite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu crema caramel si nuci