Prajitura cu foi diferite

de mirela0911 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 20906 vizualizari

 

Nu stiu care e denumirea corecta a acestei prajituri, reteta am primit-o, insa pot sa va spun ca este foaaaarrrrte buna!

 

INGREDIENTE

Foaia 1:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 2:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 3:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 350 ml lapte
  • 300g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi diferite:

Foaia 1: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 6 linguri zahar, se adauga apa. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna in ploaie peste spuma si cu miscari usoare se omogenizeaza compozitia. Pe dosul unei tavi se pune hartie de copt si se toarna compozitia intinzandu-se uniform. Se da la cuptor la foc mediu si se coace timp de cca 15 min, se face testul cu scobitoarea.

Foaia 2 si 3: Se procedeaza la fel ca si la foaia 1 doar ca se folosesc ingredientele uscate, cele enumerate la fiecare foaie.

Se lasa foile sa se raceasca. 

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, se toarna laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Dupa racire, se amesteca crema cu untul mixat si se omogenizeaza. Se imparte crema in 3 parti egale. Intr-o parte se adauga 2 lg cacao si se amesteca bine, iar in celelalte 2 parti se adauga cate 2 plicuri de zahar vanilat.

Asamblarea prajiturii: Peste foaia cu nuca se intinde crema cu cacao, se aseaza foaia cu nuca de cocos, se unge cu crema de vanilie, apoi se aseaza foaia cu cacao. Deasupra se intinde restul de crema si se rade ciocolata sau se poate face o flazura de ciocolata. Eu am preferat sa rad ciocolata amaruie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui vanilia din una din creme cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi diferite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deea_deiutza 1

06.07.2014, 17:17

am facut aseara foile si crema si azi le-am umplut,..sunt ffff tari deloc pufoase ,..de ce?cand am facut totul ca la carte ,sunt f suparata!!!

mirela0911 1

06.07.2014, 20:04

deea_deiutza nu cred ca trebuie sa fi suparata, si eu tot asa le-am facut cu o zi inainte, s-au intarit putin foile dar de la crema se vor inmuia! Cu siguranta maine nu va mai fi asa! astept sa imi spui parerea maine!

deea_deiutza 1

09.07.2014, 12:20

Chiar si asa s-a mancat fff repede,..nu stiu de ce nici nu au crescut,..de la praful de copt trebuia sa creasca foile,..nu stiu unde am gresit,..e ff buna la gust,..cred ca trebuie mai putin cocos,..asa zic,...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada