Prajitura cu foi de nuca

de MonaMimi in Prajituri, 17 Mai 2012 | 8279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 370 g faina
  • 180 g miere de albine
  • 180 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • crema
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca:

Amesteci ouale cu zaharul, mierea de albine. Cand sunt bine amestecate adaugi nuca macinata, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, iar la final adaugi faina. Faci 3 foi pe care le coci pe dosul tavii.

Crema: caramelizezi 150 g zahar si adauga nucile. Rastoarna pe o folie lasa sa se raceasca si macina fin nucile caramelizate.

Freaca ouale cu 50 g zahar si faina dizolva cu laptele caldut si tine pe foc pana da in clocot amestecand continu. Cand s-a racit incorporeaza untul amestecat cu nucile crant macinate. Umple foile cu crema, unge si ultima foaie cu un strat de crema si acopera cu migdale macinate sau zdrobite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si frisca