Cheesecake cu banane

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Apr 2014 | 6086 vizualizari

 

Este fin, cremos, cu blat crocant si foarte aromat gratie bananelor pe care nu le-am mai facut piure cum fac de obicei alte fructe, ci le-am lasat felii.

 

INGREDIENTE

  • 550 g branza dulce,
  • 250 g biscuiti sfaramiciosi,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 banane,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • chocolate chips (pt decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane:

Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.

Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.

Amestecam bine pana cand se absoarbe untul topit in biscuiti, apoi intindem amestecul intr-o tava.

Eu prefer intotdeauna tava mea rotunda, pe care o tapetez cu folie de plastic.

Folositi o spatula sau o lingura sa presati blatul. Pana pregatiti crema de branza puneti tava la frigider.

Frisca lichida se bate bine, apoi se adauga peste branza dulce. Punem si zaharul pudra, cealalta jumatate din esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.

Omogenizam foarte bine si punem la rece.

Peste blatul din tava, care este deja mai tare dupa 10-15 min la frigider, punem un strat de rondele de banana.

Urmeaza un strat generos de crema de branza, apoi inca unul de banane.

Incheiem cu alt strat de branza. Netezim bine suprafata prajiturii si punem tava la frigider, cel putin 4-5 ore.

Inainte de servire decoram cu felii de banana si chocolate chips.

 

 

TIPS-URI

1

Nu recomand sa asezati feliile de banana pe cheesecake prea devreme, fiindca se innegresc si nu mai au un aspect frumos :)

2

Se poate face cheesecake-ul si cu piure de banane in compozitia de branza, insa cu straturi se simte gustul mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce