O prajitura foarte cremoasa, fina si cu multa ciocolata!
Pentru foi:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g de zahar si se bat in continuare pana iese o bezea tare.
Se adauga nuca macinata si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.
Se imparte compozitia in trei parti egale.
Se coc trei foi pe rand intr-o tava cu dimensiuni de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.
Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute la foc potrivit.
Pentru crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie, se amesteca totul bine si se fierbe cca 20 minute pana se ingroasa putin.
Apoi se adauga ciocolata bucatele si se tine pe foc pana se topeste si se incorporeza in crema.
Se adauga untul rece din frigider in crema fierbinte si se amesteca bine pana cand se incorporeaza bine in crema.Se lasa sa se raceasca.
Crema se imparte in 3 parti egale si se aseaza prajitura astfel: o foaie, un rand de crema pana la ultima foaie si deasupra ultimul strat de crema.
Se orneaza cu nuca prajita si taiata bucatele.
Se lasa la frigider pentru minim 2-3 ore sau pana a doua zi la frigider.
Se portioneaza dupa preferinte.
POFTA BUNA!