Prajitura cu foaie zdrobita

de mimmi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 14930 vizualizari

 

O prajitura puhava,cu o aroma intensa de rom din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Foi:

  • 500 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g margarina,

Crema:

  • 100 ml lapte,
  • 50 ml esenta de rom,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri dulceata,
  • 100 g unt,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie zdrobita:

Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi.

Se lasa la racit.

Pentru crema: Una din foi se zdrobeste si se amesteca cu untul la temperatura camerei,laptele,romul,zaharul,cacao si dulceata. Peste o foaie se intinde uniform crema,se aseaza cea de-a doua foaie si se glazureaza.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie zdrobita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea si mascarpone