mie nu imi place dovleacul....si nu am mancat pana acum...dar prajitura asta m-a cucerit...nici nu spui ca mananci dovleac...am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI,initial era un guguluf dar am realizat cu uimire ca nu am forma pentru guguluf...cum sa nu am??? asa ca pana merg la cumparaturi am folosit alta forma :))
Curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii daca are(al meu nu a avut deloc) si il taiem cubulete. Punem dovleacul intr-o oala si il acoperim cu apa, nu prea multa si punem un capac. Dupa vreo 10 minute, cand dovleacul s-a inmuiat, dam jos capacul si lasam sa fiarba pana dispare apa de tot. Lasam sa se raceasca, apoi mixam cu robotul, ca pentru piure.
Taiem untul cubulete si il batem cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat zaharul vanilat si ouale, mixand continuu. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitia de mai sus. Adaugam si piureul de dovleac si omogenizam bine. Se pun si stafidele si mai amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 50 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar. Servim cu o cana de lapte sau smantana.