M-am tot gindit daca sa nu spun tort...avind in vedere ca am folosit o forma rotunda. Dar de fapt nu are nici un fel de crema, si puteti foarte bine folosi si o forma dreptunghiulara putin mai inalta.
Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure.
Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul, alunele, ciocolata rasa si la sfirsit piureul de portocale.
Aceasta compozitie se toarna in forma si se coace 3/4 de ora la 180 de grade. Spre sfirsit incercati daca s-a copt cu un betigas.
Se pregateste glazura din zahar, apa si ciocolata, se adauga la sfirsit 70-100 g de unt si se toarna peste prajitura .
1
treaba plictisitoare la reteta asta este rasul ciocolatei !! Daca gasiti fulgi de ciocolata este ideal, dar nu cacao- pt ca precum vedeti nu are nici un fel de grasime. Daca nu, eu am ras ciocolata cu robotul de bucatarie...
2
Eu am confiat coaja de portocale, pt decor. Dar cred ca se gaseste si in comert...