Prăjitura cu dovleac și mălai

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 10192 vizualizari

 

O rețetă de prăjitură specifică bucătăriei din sudul Franței, care conform Laurei Calder se mai numește și" milla" pentru ca are in compoziție mălai.
O prajitură galbenă, pufoasă, gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 1/2 cană  zahăr,
  • 1/2 cană făină,
  • 1/2 cană mălai măcinat foarte fin,
  • 1 cană piure de dovleac,
  • 1 lingură coajă de portocală,
  • 1 lingură rom,
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu dovleac și mălai:

Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă faina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. La sfârșit se incorporează puțin câte puțin, albușurile bătute spumă, amestecând cu delicatețe pentru a ieși o prăjitură aerată și pufoasă. Va rezulta un aluat mai moale ,ca la chec.

Se coace 40 minute, in tava tapetată cu hartie de copt.

Piureul de dovleac se obține prin călirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evaporă toată zeama. Se pasează apoi cu blenderul.  Pentru a obține pudra fină de mălai, acesta se macină cu râșnița de cafea- cel puțin eu așa am făcut. Laura a folosit o faină fină de porumb din comerț  ( comerțul lor, ca la noi nu am văzut...)

Prăjitura se servește rece, cu frișcă aromatizată cu scorțișoară. Incercați și veți vedea că este o combinație perfectă.  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme