Prajitura cu dovleac

de Gudinde in Prajituri, 18 Oct 2009 | 16667 vizualizari

 

Dupa ce am facut sarmale in dovleac, am ramas cu miezul scobit din bostan. Ca atare, m-am apucat sa fac o prajitura simpla si gustoasa cu dovleac.

 

INGREDIENTE

Umplutura:
  • 1 kg dovleac dat prin blender
  • 1 lingura de unt
  • Gris
  • 6-8 linguri de zahar
  • Condimente: scortisoara, ghimbir, cuisoare
  • Esenta de vanilie 
Aluat:
  • 4 oua
  • 1 pachet de unt 
  • cca. 360 g de faina
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Esenta de de lamaie si vanilie
  • 150 g de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Dovleacul dat prin blender se pune intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de lichid.

Apoi, se caleste 10 min intr-o tigaie, in care in prealabil s-a topit o lingura de unt. Se adauga 6-8 linguri de zahar si gris (in functie de cat de apos este amestecul) pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga condimentele si esenta de vanilie.

Pentru obtinerea aluatului, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusele, apoi laptele si faina in care s-a pus praful de copt. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza usor, cu o lingura, in compozitie. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.

 

Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune jumatate din aluat, cu lingura, in tava. Se presara putin gris. Se intinde cu grija compozitia de dovleac, iar deasupra, cu lingura, se pune restul aluatului.

Se coace 30-40 min in cuptor la 180 grade. Apoi se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gudinde 1

19.10.2009, 19:55

Mihaeala,
prajitura e si f usor de facut.

Oana 1

19.10.2009, 20:40

Gudinde, am in casa si eu o gramada de condimente, dar nu m-am gandit sa adaug data viitoare sigur voi pune ghimbir. Nucsoara merge?

Mihaela 1

19.10.2009, 20:58

Oana sa stii ca pe aici ei recomanda nucsoara la pumpkin pie, la fel si cuisoare si ghimbir.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rigo-Jancsi