Prajitura cu doua creme, visine si banane

de mirela0911 in Prajituri, 11 Apr 2016 | 9741 vizualizari

 

Este o prajitura care se poate prepara si ca tort, este foarte buna si se imbina perfect cele doua creme cu fructele. Intr-un cuvant = delicioasa! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 12 lg faina

Crema 1:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g mascarpone
  • 1 cana visine fara samburi

Crema 2:

  • 400 g mascarpone
  • 4 lg smantana grasa
  • 4 lg nesquik
  • 3 lg zahar
  • 3 banane mici
  • 18 buc biscuiti Petit Beure

Pt. insiropat:

  • 300 ml apa
  • 3-4lg zahar
  • esenta de vanilie

Pt. glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme, visine si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate pana ce acesta se topeste. Se adauga apa rece si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna apoi peste spuma. Se omogenizeaza. La final se toarna faina si se amesteca cu miscari usoare, de jos in sus, pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema 1: Intr-o craticioara se amesteca ouale cu zaharul si faina. Se toarna laptele in fir subtire pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine consistenta dorita. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La final se amesteca cu 100 g mascarpone.

Crema 2: Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu smantana, se adauga zaharul si nesquik. Se omogenizeaza bine. Se da deoparte.

Siropul: Intr-un ibric se fierbe apa cu zaharul pentru 2-3 minute apoi se raceste. Se adauga esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Intr-o tava se aseaza primul blat. Se insiropeaza. Se unge blatul cu toata crema de vanilie (crema 1) apoi se aseaza visinele fara samburi si scurse bine. Se ia cate un biscuite, se cufunda in sirop pentru 2 secunde apoi se aseaza peste crema cu visine. Se procedeaza la fel cu toti biscuitii pana la epuizare. Peste biscuiti se toarna crema cu nesquik (crema 2) si se niveleaza. Peste crema se aseaza bananele taiaite rondele. Se insiropeaza cel de-al doilea blat si se aseaza peste prajitura. Se da la rece jumatate de ora, apoi se prepara glazura.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele, se adauga laptele, se pune la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste prajitura, se niveleaza apoi se da din nou la rece pentru o ora.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Visinele pot fi din compot sau conservate la borcan pt prajituri.

2

Este de preferat ca blatul sa se prepare cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme, visine si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

mirela0911 1

13.04.2016, 11:25

Licurici, chiar așa e!

Valclaudia 1

13.04.2016, 18:38

Doamnee, cum arataaa!!

mirela0911 1

14.04.2016, 07:51

Mulțumesc, Claudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu doua creme si visine