Este o prajitura care se poate prepara si ca tort, este foarte buna si se imbina perfect cele doua creme cu fructele. Intr-un cuvant = delicioasa!
Pt. blat:
Crema 1:
Crema 2:
Pt. insiropat:
Pt. glazura:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate pana ce acesta se topeste. Se adauga apa rece si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna apoi peste spuma. Se omogenizeaza. La final se toarna faina si se amesteca cu miscari usoare, de jos in sus, pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.
Crema 1: Intr-o craticioara se amesteca ouale cu zaharul si faina. Se toarna laptele in fir subtire pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine consistenta dorita. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La final se amesteca cu 100 g mascarpone.
Crema 2: Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu smantana, se adauga zaharul si nesquik. Se omogenizeaza bine. Se da deoparte.
Siropul: Intr-un ibric se fierbe apa cu zaharul pentru 2-3 minute apoi se raceste. Se adauga esenta de vanilie.
Asamblare prajitura: Intr-o tava se aseaza primul blat. Se insiropeaza. Se unge blatul cu toata crema de vanilie (crema 1) apoi se aseaza visinele fara samburi si scurse bine. Se ia cate un biscuite, se cufunda in sirop pentru 2 secunde apoi se aseaza peste crema cu visine. Se procedeaza la fel cu toti biscuitii pana la epuizare. Peste biscuiti se toarna crema cu nesquik (crema 2) si se niveleaza. Peste crema se aseaza bananele taiaite rondele. Se insiropeaza cel de-al doilea blat si se aseaza peste prajitura. Se da la rece jumatate de ora, apoi se prepara glazura.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele, se adauga laptele, se pune la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste prajitura, se niveleaza apoi se da din nou la rece pentru o ora.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Visinele pot fi din compot sau conservate la borcan pt prajituri.
2
Este de preferat ca blatul sa se prepare cu o zi inainte.