Am descoperit aceasta reteta de la mama mea, cu putin timp in urma si m-am gandit sa o incerc. Rezultatul a fost unul exceptional, prajitura avand un gust foarte bun si un aspect frumos. Va invit sa incercati aceasta prajitura. Este o prajitura foarte buna si sanatoasa!!!
Blat: Turnam laptele intr-un bol, adaugam ouale si amestecam cu un tel aceste ingrediente. Adaugam pe rand zaharul si uleiul. Amestecam foarte bine dupa fiecare ingredient, apoi punem treptat faina in compozitie. Dupa ce am terminat de pus toata faina vom pune macul si vom amesteca foarte bine compozitia cu un tel. La sfarsit vom pune praful de copt, vom amesteca bine aluatul si il vom turna intr-o tava, unsa cu ulei si pudrata cu faina. Vom pune blatul la copt 30 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce blatul s-a copt il lasam la racit, apoi il taiem(orizontal) in doua foi egale.
Umplutura: Amestecam foarte bine zaharul cu branza pana obtinem o pasta.
Asamblare: Peste prima foaie de blat vom pune umplutura, dupa ce o intindem bine, vom pune deasupra cealalta foaie de blat si vom pudra prajitura cu zahar pudra. Apoi prajitura este numai buna pentru servit. Pofta buna!!!