Pentru blat:
Pentru crema :
Pentru ornat :
Blatul :
Intr-un castron punem zaharul impreuna cu untul si mixam bine pana ce totul devine o crema. Untul trebuie scos din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si de a fi cat mai moale.
Separat batem spuma ouale cu laptele .
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam amestecul de oua cu lapte in castronul cu crema de unt ,amestecam,dupa care adaugam si amestecul de faina si praf de copt .
Amestecam bine toate ingredientele.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam compozitia.
Coacem pentru 40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.Fcem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca blatul este copt .
Crema:
Punem intr-o tigaie la foc mic ciocolata impreuna cu frisca lichida si amestecam bine cele doua ingrediente cu ajutorul unui tel. Inchidem focul si lasam sa se raceasca .
Punem intr-un bol mascarpone ,adaugam ciocolata topita si amestecam usor.
Asamblare:
Frisca lichida o mixam bine pana devine tare.Capsunile le ''imbracam'' in zahar.
Punem pe un platou rotund blatul. Asezam un strat cu crema de mascarpone cu ciocolata.
Ornam cu trandafiri de frisca si in fiecare trandafir asezam o capsuna .
In centrul prajiturii ornam cu ciocolata rasa.
Se pastraza la frigider pana in momentul servirii .
Pofta buna !