Prajitura cu crema de zahar ars

de fr3ya20 in Prajituri, 11 Mai 2014 | 15135 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 5 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana faina
  • - 1/2 praf de copt
  • Pentru crema de zahar ars:
  • - 1 l lapte
  • - 6 oua
  • - 200 gr zahar+ 3 linguri de zahar
  • - 1 esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars:

Punem in tava in care facem prajitura cele 3 linguri de zahar si caramelizam,intindem pe toata suprafata tavii,lasam sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul ,pana se topeste zaharul apoi adaugam laptele si esenta. Punem in tava peste caramelul deja intarit si dam la cuptor pana se intareste un pic crema de zahar ars.

Intre timp pregatim blatul: batem ouale cu zaharul pana devine cremoasa compozitia,adaugam faina si praful de copt,amestecam bine. Adaugam aceasta compozitie peste crema de zahar ars si lasam pana se face si blatul. Scoatem tava de la cuptor si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi rasturnam pe platou si portionam dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zahar ars si mere