Clatite cu crema de rubarba

de adnia in Prajituri, 27 Mai 2013 | 3180 vizualizari

 

Parca n-am mai postat de multisor ceva dulce, nu? Si daca tot am gasit rubarba in piata...m-am apucat de lucru! Si cum clatitele reprezinta un dulce rapid si bun, n-am putut sa rezist rugamintilor de a pregati asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -putin zahar pudra
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • Pt. umplutura:
  • - 250 gr. rubarba
  • -2-3 linguri miere
  • -putina scortisoara praf
  • Pt decor:
  • -cateva agrise deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de rubarba:

Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.

Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am pus la fiert 1 l apa, apoi am plonjat rubarba curatata si taiata bucati. Am lasat sa dea in cateva clocote, pana s-a muiat. Am strecurat si am pus rubarba in robot, impreuna cu mierea si scortisoara; am pasat bine pana am obtinut o crema delicioasa, pe care am lasat-o la racit.

Am umplut clatitele cu crema de rubarba, am decorat frumos cu un mot de crema si agrise deshidratate si..am servit!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.05.2013, 08:57

Alina26 1

28.05.2013, 12:27

ce imi place!!!!!si eu vreau vreo doua!!!!

adnia 1

29.05.2013, 20:16

Timi, esti o norocoasa! ma bucur ca va plac clatitele mele!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea