Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de Merisor in Prajituri, 15 Aug 2012 | 5736 vizualizari

 

De fapt este o prajitura cu de toate, buna si racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca taiata
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 mL zeama de compot
  • 1 pachet unt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • Fructe din compot pentru ornat:
  • 3 nectarine
  • 3 piersici
  • boabele de la un srugure fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata se opreste intr-un bol 1/3, iar peste restul se adauga faina ramasa. Tapetam tava cu hartie de copt si punem jumatate din compozitia in care am adaugat restul de faina. 

In compozitia separata anterior se adauga cele 3 linguri de cacao si nuca taiata si se aseaza peste compozitia din tava, iar deasupra se pune restul de compozitie ramasa. Se introduce tava in cuptor si se coace la 180 grade celsiu cam 35 de minute, se va face testul cu scobitoarea. Dupa coacere se lasa la racit.

Intre timp facem compotul. Punem apa la fiert cu zaharul si lasam pana la primul clocot dupa care adaugam piersicile si nectarinele decojite si taiate in cate 6 felii fiecare. Le lasam sa fiarba 5 minute si le scoatem intr-o sita. Eu nu am avut strugure proaspat si am folosit direct  un borcan de compot. 

In zeama de la compot adaugam budinca de vanilie si cele doua linguri de faina pe care le-am diluat cu putina apa, adaugam coaja de lamaie si lasam sa fiarba cateva minute mestecand continuu. Cand a fiert ridicam de pe foc si lasam la racit

Untul il vom freca cu cele 3 plicuri zahar vanilat si il incorporam in crema racita cu ajutorul mixerului.

Dupa racirea blatului, se scoate hartia de copt, se aseaza blatul din nou in tava si se va insiropa(eu am insiropat cu zeama de la compotul de struguri). Se unge blatul cu crema de vanilie si se orneaza cu fructele din compot.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si caise in compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz