Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn cu miscari usoare pe verticala.
Compozitia se toarna intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, pana blatul este copt si se rumeneste usor deasupra. il lasam la racit.
Crema de vanilie:
Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama o pastram pentru a insiropa blatul.
Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca in continuu pentru a nu se face cocoloase. Punem crema la foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (moale la temperatura camerei). Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
In budinca racita incorporam ananasul taiat bucatele mici.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilinat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam bine.
Punem blatul intr- tava, il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si apoi punem crema de vanilie.
Dam la rece pana se intareste crema si apoi ornam cu frisca.
Pofta buna!
1
Am curatat crusta de deasupra blatului usor pentru a se insiropa mai bine