Initial, am vrut sa fac prajitura Rudy, insa aluatul nu mi-a iesit conform retetei si bineinteles ca am facut modificari si mi-a iesit o prajitura foarte buna cu vanilie.
Aluat:
Crema:
Crema de vanilie - intr-un litru de lapte punem plicurile de budinca si zaharul. Lasam la foc mic si amestecam incontinuu pana fierbe. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca.
Aluatul - amestecam faina cernuta, cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, ouale, esenta de rom si amestecam bine pana se face un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim in 2 bucati, acoperim cu folie alimentara si introducem la congelator pentru 30 minute.
Crema de vanilie racita o mixam cu 4 oua intregi.
Scoatem din congelator o bucata de aluat si o dam pe razatoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem crema de vanilie, apoi radem cea de-a doua parte de aluat.
Se introduce la cuptor pentru 35-40 minute la foc potrivit. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii. Se serveste rece.
Pofta buna!