Prajitura cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 15 Sep 2011 | 25213 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa facuta intr-o zi de duminica ploioasa:)blatul este cel de la amandina,insa eu am injumatatit portia de blat pt ca am avut o tava mai mica...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 90 grame zahar
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 1 lg cacao
  • 4 lg faina
  • praf de copt
  • putina sare
  • CREMA:
  • un plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 230 ml lapte
  • 3-4 lg zahar pudra(depinde cat de dulce va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

BLATUL: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt pe fund, se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C.

CREMA:intr-un castron se pune praful pentru crema, laptele, zaharul pudra si se mixeaza 5-8 minute, apoi se pune la frigider pana cand blatul este rece. Cand s-a racit blatul intindem crema si pudram pe deasupra nesquik/cacao sau ce doreste fiecare...

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

03.10.2011, 23:21

Va multumesc tare,tare mult pentru o primire asa de frumoasa Ma simt minunat alaturi de voi Multumesc mult!!!

nadea68 1

03.09.2013, 22:48

babi5 1

04.09.2013, 03:59

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu