Crema:
300 ml frisca+2 portocale 1 ciocolata
Blat: Se da drumul la cuptor.
Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.
Se coace la foc mediu cca 30 min.
Dupa ce s-a copt il lasam la racit.
Crema: Se amesteca laptele cu faina,zaharul,galbenusurile,coaja de portocala se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale,folosind un mixer pentru a nu se taia.
Asamblare: Se taie blatul in doua. Peste prima parte de blat se aseaza felii subtiri de portocala,apoi jumatate din crema. Se aseaza a doua parte de blat,felii de portocala si restul de crema. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa!
Se taie a doua zi!
Pofta buna!