Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

de Corinuta in Prajituri, 29 Noi 2014 | 17718 vizualizari

 

Credeti ca mai are nevoie de introducere? O prajitura pufoasa, cremoasa, putin acrisoara, dar numai atat cat trebuie ;)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr crema:

  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa, se toarna peste spuma de albusuri si se mai mixeaza putin la viteza cea mai mica pana se incorporeaza uniform. Adaugam si faina cernuta, in ploaie, putin cate putin, amestecand cu o paleta de jos in sus. Blatul il turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si il nivelam frumos. Se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ptr crema: se amesteca zaharul, zaharul vanilat si amidonul intr-o craticioara, se adauga laptele si se amesteca bine cu un tel. Se pune pe foc si se fierbe pana devine mai groasa decat budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de la lamaie. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam si untul moale si le mixam impreuna.

Asamblare: blatul racit se taie in doua (eu l-am taiat pe verticala) se umple cu crema, iar deasupra se pune crema ramasa sau frisca. Se portioneaza cand e rece(daca aveti rabdare:).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca puneti blatul la copt intr-o tava mai mica, il puteti taia pe orizontala, astfel dupa umplere se poate portiona in mai multe bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lemon Meringue Pie