Prajitura cu crema caramel

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Ian 2011 | 12115 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa preluata de la Laura Sava :) ( careia ii multumesc pentru munca si blogul ei frumos ce il imparte cu noi toti ! )

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi pandispan ( cumparate ) - putrem face si pandispan in casa, dar eu am ales aceasta varianta din comoditate,

Pentru crema caramel am folosit:

  • 3 oua
  • 150 gr unt ( sau margarina)
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • {separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )..}
  • frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si, la final am ornat cu ciocolata alba topita...
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit.

Peste foaia de prajitura punem alternativ un strat de crema caramel, apoi unul de frisca, apoi iara foaie....asta in functie de cum alegem sa taiem pandispanul ( sau un cazul meu , in functie de cate foi aveam cumparate)...

A, si ca sa semene si mai mult cu un tort, am insiropat foile cu niste sirop din ness si putin amartetto!

Pe deasupra am ales sa topesc niste ciocolata menaj de culoare alba, pe care am pus-o intr-o punga, am topit-o in apa fierbinte, apoi, la unul din capetele pungii, cu o scobitoare am facut o mica spartura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca