Prajitura cu cocos oparit

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 11318 vizualizari

 

hmmmmmmmmmmmmm ...minunata,baietelul meu cel mare DRAGOS o adora, e innebunit dupa ea. Si eu la fel

 

INGREDIENTE

  • compozitia pt 2 foi :
  • 550 -600g faina
  • 170 g zahar
  • 120 unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou mare
  • 8o ml lapte
  • blatul de cocos:
  • 6 albusurie
  • 200 zahar
  • 250 nuca de cocos
  • 170 lapte
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 zahar
  •  350 g de unt
  • 4 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de amidon
  • decor :
  • ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos oparit:

Foile:se amesteca toate  si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte

Se face blatul de cocos:se pune laptele  150 ml la fiert,iar cand fierbe se pune nuca de cocos si se ia de pe foc,apoi se lasa la racit (e bine ca sa incepeti cu acesta prima data ,altfel veti pierde mai mult timp,asteptand sa se raceasca)dupa ce s-a racit  se  amesteca cu 6 albusuri batute spuma cu 200 zahar .Acesta compozitie se pune peste foaia maro deja intinsa in tava ( si necoapta) dupa care se intinde faia 2 maro si se pune peste blatul de cocos cu grija mare (e putin mai greu de lcurat cu foaia 2,dar merita) care se inteapa apoi cu i furculita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 minute

crema:se amesteca 250 zahar cu 4 linguri de faina,cu 2 linguri de amidon si se toarna laptele treptat dupa care se pune pe soba la foc mic pana devine ca o smantana grosa,dupa care se lasa la racit

dupa ce sa racit se ameteca cu 350 g unt care a fost frecat spuma.

se intinde peste prajitura racita uniform (va fi destul de groasa  crema) dupa care se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

04.03.2010, 00:24

teo e foaie maro apoi blatu de cocos din nou foaie maro si apoi crema dupa care se rade ciocolata,in poza asa pare intradevar dar daca asa a aparut in poza ce sa fac ,probeaz-o si ai sa te convingi ce e minunata

Teo 1

04.03.2010, 12:26

am facut-o de mai multe ori, dar eram nedumerita ca nu se distinge culoarea cremei; eu o am de vreo 2 ani si am tot facut-o; e grozava!

elena1988 1

12.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon