Placintele cu mere si gem de mere

de cccris in Prajituri, 24 Feb 2010 | 8108 vizualizari

 

Am gasit intr-o revista reteta asta, dar e adaptata de mine la cantitati si dupa experienta.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 3 oua
  • 270gr unt moale
  • 200ml apa
  • un praf de sare
  • gem de mere si/sau mere taiate bucatele mici si amestecate cu putin zahar si vanilie
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu mere si gem de mere:

Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se intinde o foaie de aprox 4milimetrii, se taie in patratele de 10cm cu un cutit bine incins. Se umple cu o lingurita de gem sau citeva bucatele de mere, se stringe ca in poza si se turteste putin. Aveti grija sa inchideti bine placinta, sa nu se scurga nimic. Presati bine imbinarile. Se procedeaza astfel pina se umple o tava, se ung placintelele cu ou batut, se presara susan si se pun la cuptorul incins la 190-200grade pina se rumenesc. Daca va mai ramin placintele ce nu au loc in tava le bagati in frigider pina la urmatoarea serie.

TIPS-URI

1

am pus o poza in care sa vedeti ce se intimpla daca nu le stringeti bine imbinarile, dar tot au iesit bune pentru ca gemul era mai gros. A fost prima experienta. Mi se iarta greselile, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu mere si gem de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"