Prajitura cu cirese

de Ina in Prajituri, 9 Noi 2012 | 5345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un castron cu cirese
  • 6-7 linguri cu zahar
  • 100 g margarina/ unt
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare
  • Pentru ornat:
  • crema de vanilie
  • miez de nuca
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Ciresele se curata de samburi  si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.

Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa acopere stratul de cirese. 

Separat batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in strat egal peste ciresele din tava  ( chiar daca acestea  sunt fierbinti ).  Lasam tava in cuptor pentru inca 25-30 minute. 

Cand blatul e copt, scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam pe o alta tava, astfel incat stratul de cirese sa fie deasupra. Siropul lasat de cirese va insiropa astfel blatul prajiturii , obtinand o prajitura de cirese , partial insiropata.

Putem decora prajitura cu crema de vanilie , peste care presaram nuca macinata si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu albus