Prajitura cu ciocolata,crema si frisca

de - Andreea - in Prajituri, 20 Iun 2014 | 7354 vizualizari

 

Prefer sa o numesc prajitura si nu tort deoarece nu are clasicul blat si va spun ca a fost tare buna !!! Este perfecta pentru iubitorii de ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 50 gr zahar tos
  • 60 gr ciocolata cu alune
  • 65 gr ciocolata neagra

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 ml+ 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 3 linguri lapte rece

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite bomboane ornament
  • 3 linguri nesquik
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,crema si frisca:

Blatul:  

Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.

Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit si s-au amestecat bine.Inchidem focul si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata peste compozitia de oua si amestecam cu grija de jos in sus .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 20-25 minute.Blatul va fi unul umed.

Crema:  

Punem ciocolata maruntita intr-o craticioara la foc mic impreuna cu laptele si amestecam in continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Adaugam 40 ml frisca lichida si mixam.Dam crema la frigider pentru 15-20 minute pana se intareste.

Separat mixam  frisca lichida ramasa ( 50 ml ) pana devine tare si lucioasa.

Scoatem crema din frigider ,adaugam untul ( la temperatura camerei) si mixam bine ingredientele.Adaugam apoi frisca batuta tare si amestecam.

Dam crema la frigider pana in momentul in care o vom folosi.

Asamblat : 

Blatul il taiem in doua parti.

Asezam prima parte de blat peste care asezam crema de ciocolata apoi asezam ce de-al doilea blat.

Separat mixam frisca tare .O impartim in doua parti .O parte o amestecam cu bomboanele iar cealalta cu o lingurita de nesquik.

Presaram pe blat un strat de nesquik si ornam apoi cu frisca si alune.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si tapetati cu faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata,crema si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dantes 1

21.06.2014, 08:43

Delicioasa!

Corinuta 1

21.06.2014, 13:08

Arata tare apentisant prajitura ta! Vezi ca ai uitat sa scrii la ingredientele de la blat untul.

- Andreea - 1

26.06.2014, 08:10

Corina ...60 gr la unt ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea