Prajitura cu ciocolata si piersici, o reteta by ”Acasa in bucatarie”
Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel.
Mai intai mi-am batut capul cu budinca; la tv au folosit budinca la cutie. Eu mi-am pregatit o budinca din aceea la plic. Am cantarit cantitatea necesara, restul am consumat-o ca atare.
Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pentru incorporare. Am continuat sa mixez amestecul de oua cu unt si zahar (si un praf de sare!) timp de 10 minute.
Dupa ce s-au amestecat bine aceste prime ingrediente am adaugat si budinca de ciocolata. Am pus mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Am mixat bine.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am asezat deasupra felii de piersica (pe care le-am tinut putin pe prosoape de hartie care au "tras" zeama).
Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Prajitura cu ciocolata si piersici s-a copt in cca 35 de minute, pentru siguranta faceti testul scobitorii.
Daca doriti puteti incalzi 2 linguri de compot si il turnati peste jumatatile de piersica, asa cum prevede reteta; eu am sarit peste partea asta.