Prajitura cu ciocolata si nuca

de BuburuzaBubu in Prajituri, 28 Iul 2012 | 3464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Forma 24 cm Ø
  • 100 gr ciocolata menaj cu lapte care a fost data prin razatoare
  • 250 gr unt (care a fost lasat cateva ore la teperatura camerei)
  • 170 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 oua
  • 280 gr faina
  • 8 linguri de smantana lichida
  • 6 linguri de rom
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 borcan de compot de cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Mixam untul cu zaharul vanilat si zahar până se fac crema, apoi adaugam treptat cate un ou dupa care mixam bine. Se adauga peste crema, nuca, praful de sare, smantana, ciocolata, praful de copt, rom si faina, mixam toate ingredientele cca 2 minute.

Tapetam forma cu unt, faina si punem crema. Se baga in cuptorul incins la 175 C pentru 50-60 minute (se verifica cu o scobitoarea daca este facut)

Prajitura se lasa sa se raceasca in tava 10-15 minute, dupa care putem servi cu compot si frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie