Caramel:
Blat:
Pentru crema:
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam smantana pentru frisca (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, apoi punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.
Foaia de napolitana se taie in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt, o incorporam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (cea de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi, de marimea foii de napolitana.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam crema pana devine ferma si pufoasa. La sfarsit aromam cu 1 lingura de whisky.
Peste foaia de pandispan turnam jumatate din crema de ciocolata, punem foile cu caramel, cealalta jumatate din crema de ciocolata si acoperim cu cea de-a 2-a foaie de pandispan.
Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.