Prajitura cu ciocolata neagra si cafea

de ilinca_01 in Prajituri, 13 Mar 2014 | 9763 vizualizari

 

Daca doriti sa pregatiti ceva dulce pentru o zi speciala, prajitura cu ciocolata neagra si cafea este o idee perfecta.

Aceasta reteta se face de obicei la ocazii speciale si este intotdeauna un hit, delicios. Am folosit cafea decofeinizata atat in blat cat si in glazura. Este o prajitura complexa, dar nu greu de pregatit, deoarece se imparte in doua: in prima faza facem aluatul de blat si il coacem, dupa care pregatim crema si o intindem pe deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 120 gr. de ciocolata neagra
  • 200 gr. unt moale
  • 75 ml. apa calda
  • 5 lingurite de cafea instant espresso
  • 150 gr. faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 gr. zahar brun

  • Pentru glazura
  • 200 ml. crema de smantana
  • 125 gr. zahar brun
  • 1 lingurita de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata neagra si cafea:

Intr-un recipient inalt pe aragaz, se pune untul si ciocolata si se topesc, dupa care se lasa la racit. Acest lucru se poate face si in cuptorul cu microunde.

Dizolvati cafeaua in apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Porniti cuptorul si setati temperatura la 180 º celsius. Se cerne faina si se amesteca cu cacao, praf de copt si sare, dupa care se lasa deoprate.

Intr-un bol se sparg ouale si se bat cu zaharul timp de cateva minute, pana cand amestecul are forme cremoase si pufoase. Se incorporeaza untul rece, amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se adauga, de asemenea, cafea rece. Treptat se adauga amestecul de faina, cacao etc (cel care l-am facut mai sus) si se continua amestecarea pana ajungeti la un amestec de aluat.

Intr-o tava intinsa, se pune hartie de copt si se adauga aluatul. Se coace aproximativ 20 de minute, se scoate si lasa sa se raceasca in aceeasi tava.

Acum pregatim glazura. Se pune intr-un recipient pe aragaz, crema de smantana, zahar brun si lingurita de cafea, dupa care se amesteca si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (cu cat mai mult se fierbe, cu atat o sa devina mai gros). Se lasa sa se raceasca si cam asta a fost preparea glazurei.

Dupa ce sa racita, se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule. Incercati sa neteziti intr-un mod placut la vedere.

Dupa ce se raceste, taiati fara a ridica cutitul, doar prin glisarea, si mai bine daca l-ati incalzi putin.

Vezi reteta in imagini pas cu pas aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata neagra si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie