Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

de Angelina_Elena in Prajituri, 24 Aug 2013 | 6303 vizualizari

 

O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 55 g faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 cutiuta Ceva fin cu smantana Delaco
  • 4 oua
  • 550 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 bol mic de mure
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.  

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.

Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.

Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.

Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.

In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.  

Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.  

Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.  

Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.  

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).  

Dupa ce s-a racit se da la frigider.  

Dementiala prajitura!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura