Deliciu!!!!!
1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute. Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 min, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale
2. Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove. Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat, turnam crema, se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat, se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3. Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros, cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine. Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut, amestecand continuu si la fel adaugam si margarina lichida Unirea, amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta. Se scoate tava din frigider, turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.
Se da la frigider cel putin 2 ore. Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca, praf de roscove si miez de nuca. Pofta buna!