Prajitura cu caramel

de ela in Prajituri, 3 Ian 2013 | 8903 vizualizari

 

nu este aspectuoasa,dar este delicioasa,am facut-o de pasti cu glazura de ciocolata,iar acum cu frisca deasupra....are un gust nemaipomenit

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

CREMA:

  • 250 gr crema mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 cutie lapte condensat
  • 1 plic intaritor de frisca

GLAZURA:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel:

Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.

Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.

Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.Punem blatul intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.

Pregatim crema: batem frisca cu un plic de intaritor de frisca,adaugam caramelul din conserva iar la sfarsit crema mascarpone si omogenizam bine.

Asamblam prajitura: blatul,crema si deasupra frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca.Dam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

in loc de frisca la glazura,putem face glazura din 150gr ciocolata de menaj,1lingura coniac si 50gr unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

03.01.2013, 18:37

Rocsi 1

03.01.2013, 19:15

Mmmm cat de buna

adry88 1

04.01.2013, 17:38

yammy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci