nu este aspectuoasa,dar este delicioasa,am facut-o de pasti cu glazura de ciocolata,iar acum cu frisca deasupra....are un gust nemaipomenit
BLAT:
CREMA:
GLAZURA:
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.
Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.Punem blatul intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.
Pregatim crema: batem frisca cu un plic de intaritor de frisca,adaugam caramelul din conserva iar la sfarsit crema mascarpone si omogenizam bine.
Asamblam prajitura: blatul,crema si deasupra frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca.Dam la rece cateva ore.
1
in loc de frisca la glazura,putem face glazura din 150gr ciocolata de menaj,1lingura coniac si 50gr unt