O prajitura rapida cu un gust minunat.
Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o lingura de otet.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta bine.
Un sfert din aluat se infoliaza si se da la congelator pentru 15-20 minute.
Intre timp se bat spuma albusurile cu un praf de sare( eu am pus si cateva picaturi de zeama de lamaie) apoi se adauga 180 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva complet zaharul si obtinem o bezea tare.
Se unge o tava de dimensiunile 20/33 cm cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se intinde aluatul cu mana pe toata suprafata tavii.
Capsunile scurse si taiate felii se pun peste aluat, se adauga bezeaua si deasupra se razuieste aluatul din congelator peste toata bezeaua.
Se introduce prajitura in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade Celsius 40-50 minute pana se rumeneste deasupra.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa la racit, se presara zahar pudra si se serveste.
POFTA BUNA!
1
se poate face si cu alte fructe
2
am folosit 350 g capsuni dar mi s-au parut cam putine