Prajitura cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 18 Mai 2014 | 4306 vizualizari

 

Daca e weekend este absolut necesar sa facem ceva dulce si bun,asa ca am profitat de capsunile din piata si am creat o prajiturica pufoasa si plina de arome,foarte apreciata de ai mei,cu mentiunea ca…daca era un pic mai dulce poate era si mai buna :) ,asa ca daca considerati ca va place mai dulce,poate e bine sa adaugati un pic mai mult zahar la crema decat am adaugat eu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 240 gr faina
  • 240 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 kg capsunit
  • 3 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 ml smantana dulce
  • pentru frisca
  • 3 linguri mari de iaurt
  • 6 foi de gelatina
  • 20 gr ciocolata
  • 20 gr frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul: Am mixat foarte bine in robot ouale si zaharul,aproximativ 10 minute,apoi am adaugat esenta si faina amestecata cu praful de copt si am dat blatul la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.Verificati cu scobitoarea daca este copt.

Crema: Intr-o craticioara am pus capsunile taiate in 4 impreuna cu zaharul,zeama si coaja de lamaie si am pus la foc mic si le-am lasat sa fiarba usor,pana cand capsunile s-au inmuiat.Am mixat apoi cu un blender si la final am adaugat gelatina inmuiata in prealbil in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj.Am lasat deoparte sosul acesta de capsuni si am batut bine frisca,apoi am adaugat iaurtul si am mai batut putin.

Dupa ce si blatul si sosul de capsuni s-au racit complet am trecut la montarea prajiturii mele.

Peste blat am pus putin din sosul de capsuni si am intins bine cu o spatula de silicon.Sosul de capsuni l-am amestecat cu frisca batuta si crema astfel obtinuta am turnat-o peste blat si am dat prajitura la frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand s-a inchegat putin,apoi am scos-o si am trecut la ornat.

Din frisca batuta am pastrat 2 linguri si pentru ornat,la fel si cateva bucatele de capsuni proaspete,asa ca dupa ce s-a mai legat crema,am taiat in tava prajitura,fara sa o scot si pe bucatile obtinute am pus putina frisca si cate o bucatica de capsuna.

La final am facut un sos de ciocolata si am pus deasupra,apoi am dat prajitura la frigider pana a 2-a zi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni