De mult mi-am propus sa fac aceasta prajitura, abia acum am reusit sa o fac, reteta o am de la prietena surorii mele, multumesc roxy.
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia. Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.
Intre timp pregatim crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut. Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marine, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.
Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos. Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.