- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 300 gr zahar
- 1 praf de copt
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1/2 esenta de vanilie
- 200 ml frisca lichida
- 400 gr caise
- 1 budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 plicuri gelatina
- apa
- 1 varf de cutit sare de lamaie
- bombonele pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE:
BLATUL:
- Separam albusele de galbenusuri.
- Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
- Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
- Incorporam galbenusurile in spuma.
- Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
- Coacem intr-o tava tapetata cu margarina si faina aprox 15 minute la 180 grade.
SIROPUL:
- Amestecam 200 ml apa cu 100 gr zahar, 2 vanilii, esenta si sarea de lamaie.
ASAMBLARE:
- Insiropam blatul.
- Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
- Turnam budinca fierbinte peste blat.
- Aranjam caisele taiate felii
- Pregatim gelatina conform intructiunilor de pe plic si turnam peste fructe.
- Decoram cu frisca si bombonele
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review.