Desert prajitura Tosca

de Criss in Prajituri, 25 Apr 2015 | 36490 vizualizari

 

Din ciclul "am bifat-o si pe asta", azi, prajitura Tosca. Blat cu fulgi de cocos si mac, crema de vanilie, biscuiti insiropati si ciocolata. Prajitura aceasta e unsa din specialitatile mamei mele, doar ca eu am adaptat-o dupa gustul nostru. Eu nu mai folosesc de multi ani creme cu budinca si margarina Rama, astfel ca prajitura mea nu prea mai seamana cu cea pe care o face mama.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o limeta

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri amidon (daca va place mai mult, puneti o budinca de vanilie)
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 plic gelatina hidratata in apa
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie

Sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa -esenta de rom

Decor:

  • 2 pachete de biscuiti petit beure
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (fulgii de cocos, macul, faina si praful de copt) si se toarna peste albusurile batute spuma. Se amesteca totul cu o lingura sau cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit o tava 28/38 cm. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace blatul 30-35 minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul, se adauga laptele caldut si se fierbe crema pana cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Se lasa putin sa se rcoreasca apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Cand crema e suficient de rece se adauga si frisca batuta. Se omogenizeaza crema apoi se intinde peste blat.

Sirop: Zaharul se caramelizeaza, se adauga apoi apa si se fierbe siropul pana se topeste caramelul. Se adauga esenta de rom si se lasa siropul sa se raceasca de tot.

Biscuitii se trec prin sirop si se asaza unul langa altul peste crema. Nu trebuie tinuti in sirop foarte mult pentru ca se vor sfarama, deci doar se trec prin sirop. Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde, se amesteca cu frisca lichida si se glazureaza prajitura. Se pune prajitura in frigider minim 3 ore, dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cocos cu visine