Prajitura cu cafea

de Merisor in Prajituri, 5 Oct 2012 | 19025 vizualizari

 

Demult n-am mai facut aceasta prajitura si tare buna a iesit avand un gust dulce-amarui de la zahar ars si cafea.
Unitatea de masura pentru unele ingrediente este paharul. Eu am folosit un pahar de 200 mL.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar(400 gr)
  • 1 pahar cafea fiarta la filtru(200 ml)
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • Sare
  • 600 gr faina
  • Crema:
  • 750 mL lapte
  • 4 linguri cacao
  • Sirop de zahar ars+cafea(ce a mai ramas de la foi)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri zahar
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.

Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe dinafara. Am lasat pe foc pna cand s-a diluat zaharul de tot. Stiti cand se pune lichid peste zahar acesta se solidifica putin si trebuie lasat sa se lichefieze complet. A rezultat un sirop mai gros.

Am dat siropul la rece. Ouale le-am frecat cu putina sare, am pus uleiul, laptele, un pahar din siropul racit, apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Aluatul iese destul de tare, dar este usor elastic si se intinde bine

Am dat aluatul o ora la rece dupa care l-am impartit in patru, am intins  pe dosul tavii si am copt cate 5 minute la 160 grade fiecare foaie. 

pentru crema am amestecat ingredientele uscate: faina cacaoa, zaharul, apoi am amestecat cu siropul ramas(mai mult de un pahar), am omogenizat bine apoi am pus laptele, sarea si am fiert la foc mediu mestecand continuu. Cand a atins punctul de fierbere, am ridicat de pe foc si am amestecat cu untul tinut la temperatura camerei. Am pus crema fierbinte intre foi si am dat la rece. Din crema am oprit putin pentru ornat. de obicei se taie a doua zi, dar la mine s-a putut taia cam dupa trei ore, oricum ai mei nu au rabdare, asa ca am taiat colturile chiar mai devreme.

TIPS-URI

1

Cacao si zahar se pune dupa gustul fiecaruia, eu am vrut sa iasa mai amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

diaconta 1

08.10.2012, 14:31

mi-ai pastrat si mie?

Merisor 1

08.10.2012, 16:45

Dia, repetam

Gabriela T 1

19.04.2013, 17:44

Foarte bine arata si cred ca este tare buna!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea by Laura Sava