Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

de Ade200 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 6939 vizualizari

 

Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o, am pus-o la cuptor, moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml de ulei ( o cană)
  • 4 ouă
  • 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 2 pumni de stafide

Glazura:

  • 250 g de zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 1 lingură de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013:

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei. 

Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.

Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.

TIPS-URI

1

Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea