O prăjitură absolut delicioasă,mai ales că fructul meu preferat este zmeura,iar combinată cu brânzica dulce de vacă,e ceva irezistibil.Cred că de aceea nu am avut reţineri să cumpăr zmeura la un preţ aproape astronomic.
Nu vă lăsaţi amăgiţi de aspectul inestetic,vă garantez că gustul este desăvârşit şi am să vă spun şi ce voi modifica data viitoare pentru ca şi aspectul să egaleze gustul.
Zmeura am amestecat-o cu 2 linguri de zahar si am pus-o la fiert.Am pastrat cateva pentru a le pune si in blat.Am adaugat apoi o lingura de amidon si am lasat sa se îngroase.Am lasat sa se raceasca pâna am pregatit blatul si crema de brânza.
Brânza o amestecam cu 3 linguri de zahar(puneti mai mult daca este cazul),frisca nebatuta,aromele si am mixat pâna am obtinut o pasta fina.
Am mixat ouale întregi cu zaharul cam 15 minute,pana s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.
Am încorporat apoi si uleiul,prelingându-l în fir subtire pe marginea vasului si mixând în continuare.
Am amestecat faina cu praful de copt si sarea si am adaugat-o în amestecul de oua amestecând usor cu un tel.
Am pus compozitia într-o tava(30x40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Deasupra am pus un strat de griş si cateva boabe de zmeura.
Apoi din loc în loc am pus branza si putin jeleu.
Am pus tava in cuptorul preîncalzit.
Am pastrat o parte de branza ca s-o pun deasupra prajiturii.
Initial vroiam sa adaug restul de branza si jeleu la final,dar m-am razgandit si am pus-o la 15 minute dupa ce am pus-o la cuptor.
Decizia asta mi-a cam stricat aspectul,jeleul s-a înmuiat si s-a dus pe fundul tavii.
Voi sa nu faceti ca mine,lasati prajiturica sa se coaca frumos vreo 30-35 de minute,apoi puneti branza si jeleul.
Astfel nu mai are cum sa se strice.
Se poate adauga branza si jeleul chiar dupa ce prajitura este coapta complet.E la fel de buna,va fi ca un topping.
Cam asta-i prajitura buclucasa de azi.