Prajitura asta o facea si mama mea cand eram copil...imi placea asa mult ca nici nu avea timp sa se raceasca si infulecam asa cu pofta de ma frigeam la limba,dar sa lasam amintirile si sa trecem la treaba...
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Prima data pregatiti umplutura:
Puneti stafidele la inmoi in 50 ml rum timp de 5-10 minute.
Mixati branza cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand,galbenusul si vanilina,iar la sfarsit puneti grisul si stafidele stoarse.
Cand umplutura este gata pregatiti aluatul:
Amestecati ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugati laptele,vanilina si amoniacul stins cu otet,iar la sfarsit adaugati treptat faina pana obtineti un aluat usor de manovrat,nelipicios.
Impartiti aluatul obtinut in 2 parti,una mai mare pentru baza si alta mai mica pentru acoperit.
Intindeti bucata mai mare de aluat si cu foaia obtinuta tapetati fundul si peretii unei tavi unse cu unt,apoi presarati pe toata foaia putin gris si puneti umplutura de branza,pe care o nivelati frumos,apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat.
Inchideti frumos capetele si cu o furculita intepati din loc in loc suprafata prajiturii,apoi ungeti-o cu albusul ramas si dati la cuptorul incins la 180° pana se rumeneste usor,dupa care o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Serviti prajitura pudrata cu zahar pudra vanilat.