Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

de madi_marin in Prajituri, 23 Sep 2013 | 7629 vizualizari

 

În lipsă de îngrediente complicate, am ,,croşetat,, acest dulce. Ştiu că nu e nici cea mai frumoasă, nici cea mai pufoasă prăjitură, dar cu siguranţă a fost gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă mari
  • 400 g mix de fructe de pădure congelate
  • 200 g urdă sau caş
  • 4 linguri cu smântână de gătit
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 fiolă esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure:

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi brânza rasă pe răzătoarea cu ochuri mici amestecată cu smantâna, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Se omogenizează compoziţia, apoi se încorporează fructele congelate.

Într-o tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziţia.

Se coace la foc micuţ până ce suprafaţa devine uşor maronie, cca 25-30 de minute. Se închide focul şi se lasă la răcit cu uşa întredeschisă.

Se taie cuburi şi se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe