Prajitura cu branza si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4667 vizualizari

 

Am plecat de la prajitura Rudy si am ajuns la cea de fata, care nu e rea deloc. E chiar foarte buna. Degustatorii au spus-o. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu cacao:
  • 200 g unt,
  • 380 g faina,
  • 30 g cacao,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 2 oua,
  • un plic praf de copt,
  • cateva picaturi esenta rom.
  • Branza:
  • 600 g branza dulce,
  • 4 oua plus un ou,
  • 8 linguri zahar,
  • 3 linguri smantana,
  • o punguta cu stafide aurii,
  • 30 ml alcool ( pentru stafide),
  • 2 linguri rase amidon,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta lamaie.
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si ciocolata:

Aluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10 minute. 

Branza: se pun in blender toate ingredientele si se amesteca bine pana devine o pasta de consistenta smantanii.  Intre timp stafidele au fost puse la inmuiat in alcool.

Ciocolata se rade si se pune intr-un bol.

Asamblare: se ia o tava dreptunghiulara si se unge bine cu unt. Aluatul luat din congelator se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se pune pe fundul tavii, in mod uniform.  Se mai opreste aluat de marimea unui ou.  Se adauga branza. Din aluatul ramas se ,, fabrica" :) floricele cu o forma, care sunt asezate deasupra.  Se bate un ou bine, se unge putin pe deasupra cu acesta si se da la cuptor care este incins inainte.

Se pune la copt pentru 35-40 min. la foc mediu.  Dupa ce s-a copt se pune deasupra razatura de ciocolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura A Femme (a la Gaby)