Va prezint prajitura din care gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul exceptional de ieri de la "Flori de mar"...am preparat astazi prajitura cu branza dulce de care te poti indragosti fara doar si poate... noi am zis in cor: un deliiiiiiiiciiiiiiiiiu!
Aluat foi:
Umplutura:
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la Liddl dupa branzica).
Am scos aluatul, l-am pus pe o suprafata bine infainata si l-am impartit in doua bucati.
Umplutura: Am amestecat branza dulce, cu ouale, albusurile, zaharul, coaja de lamaie si faina si am omogenizat perfect compozitia.
Stafidele le-am stropit cu esenta de rom.
Eu am intins foile direct pe hartia de copt foarte bine infainata, infainam si sucitorul, incepem sa intindem la dimensiunea tavii ( orientativ). Daca la intins simtiti ca aluatul se lipeste, ridicati-l usor si presarati faina sub el si o sa mearga ca uns, e simplu nu-i asa?
Am pus prima foaie in tava si am turnat compozitia, am pus si stafidele din loc in loc.
Am intins a doua foaie( intre timp am preincalzit cuptorul la 180 de grade), apoi am asezat-o direct prin rasturnare peste umplutura cu tot cu pergamentul pe care apoi l-am desprins cu grija.
Prajitura a stat la cuptor 45 de minute, apoi am racit-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
Portiile depind de voi...eu pot doar sa va garantez ca e delicioasa!